Mini-expositie en primeurverkoop ‘Kerken in het zaaltje’

Share this:

Op 10 oktober verschijnt mijn boek ‘Kerken in het zaaltje’, een publicatie over 75 jaar geschiedenis van de (voormalige) Hervormde Evangelisatie en de Vrije Hervormde Gemeente te Werkendam. Ter gelegenheid daarvan is op zaterdag 10 oktober in het Andries Visser-huis een mini-expositie ingericht. Tevens is het de eerste gelegenheid om het boek aan te schaffen. De mini-expositie licht 25 foto’s uit die ook in het boek gepubliceerd zijn. Daarnaast worden enkele archiefstukken geëxposeerd. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u zo kennismaken met een stukje Werkendamse kerkhistorie. Het boek kost € 19,95 en zal vanaf 12 oktober ook in diverse regionale boekhandels te koop zijn. Daarnaast is het rechtstreeks te bestellen via www.keesvreeken.nl/kerkeninhetzaaltje. De mini-expositie is te bezichtigen vanaf 10.00 tot ’s middags 16.00. Locatie: Slikstraat 15, Werkendam.

Other Posts

There is 1 comment. Add yours.

 1. Caroline van Die-Vos

  Beste meneer Vreeken,
  Wat heeft u een mooi boek geschreven over de herv. evangelisatie in Werkendam. Heel mooi! Via ds. en mw. Stoutjesdijk werd ik op het boek gewezen. ik ga het zeker proberen te kopen.
  Even wat opmerkingen. De studie voor dominee was voor hem niet mogelijk, alleen omdat hij de oudste van een groot gezin was en er geen geld was voor zo’n mooie studie. Echt niet om dat de opleiding korter was, want hij studeerde tot aan zijn overlijden in 1968.
  Opa Asmus komt voor op blz 57 en 58 . Jammer dat mensen ineens de voornaam van opa verkeerd zijn gaan weergeven.
  Opa heette Karel (vandaar heet ik Caroline). Ineens zijn mensen hem Klaas gaan noemen. Waar dat vandaan komt?
  Verder vindt ik het pijnlijk en verdrietig dat de mensen eigenlijk alleen de zwarte blz uit zijn leven nog weten te noemen. De overstap naar de Chr. geref. kerk zag hij altijd als heel verdrietig.
  Ook in het boek van meneer Neven wordt opa “Klaas” genoemd en staat de “zwarte blz” Jammer. Misschien kunt u doorgeven dat hij echt Karel heette. Hij had het heel verdrietig gevonden als men alleen het verdrietige van hem nu nog weet te vertellen……
  Hij hoeft dit gelukkig niet meer te lezen…
  Hij kon zo preken over zijn Heere! En over het Verbond. “Hij heeft hulp besteld bij een Held!” Ik hoor het hem nog zeggen!
  Mooi boek,
  Dank u wel!
  Hartelijke groet,
  Caroline van Die

Leave a Reply

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *